Tesla: Άνοιγμα στην hi-tech…εστίαση

Η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόριο στο Χόλιγουντ, το οποίο θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως σταθμός ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και ως κινηματογράφος

 


 Ανοιγμα στην εστίαση ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Ίλον Μασκ, καθώς το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο του δεν είναι άλλο από το να ανοίξει στο Χόλιγουντ εστιατόριο που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως σταθμός ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και ως μικρός κινηματογράφος. Με τον τρόπο αυτό ο CEO της Tesla, επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε κατόχους οχημάτων Tesla να φορτίζουν τα οχήματά τους μέσα σε μισή περίπου ώρα, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να εκμεταλλεύονται το διάστημα αυτό για να φάνε κάτι βλέποντας επιπλέον αν θέλουν και κάποια ταινία μικρού μήκους στις μεγάλες οθόνες που θα υπάρχουν.

Έρχονται οι superchargers

Σύμφωνα με δημοσιεύματά η βασική ιδέα της Tesla αφορά την κατασκευή 28 πολύ γρήγορων φορτιστών 30 λεπτών, τους επονομαζόμενους superchargers. Οι φορτιστές αυτοί θα είναι τοποθετημένοι και στο εστιατόριο στο Χόλιγουντ, στη διεύθυνση 7001 της Λεωφόρου Σάντα Μόνικα στη διασταύρωση με την Όραντζ Ντράιβ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg τα αρχιτεκτονικά σχέδια που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται προς έγκριση αφορούν την κατασκευή ενός διώροφου εστιατορίου άνω των 200 θέσεων που θα περιλαμβάνει καθίσματα τόσο μέσα όσο και έξω. Οι θέσεις έξω θα βλέπουν απευθείας σε δύο γιγαντοοθόνες, ενώ φαγητό φέρεται ότι θα σερβίρεται και μέσα στα οχήματα. Η αίτηση έγκρισης αφορά την 24ωρη λειτουργία του, αλλά δεν αφορά όλες τις υπηρεσίες. Η φόρτιση και τα εστιατόρια θα είναι διαθέσιμα όλη την ημέρα, ενώ οι δύο γιγαντοοθόνες θα προβάλλουν ταινίες από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Ο Μασκ μέσω ανάρτησης του Twitter είχε δηλώσει ότι η ιδέα του αφορούσε την κατασκευή παλιάς σχολής drive-in καταστημάτων εστίασης, όπου οι πελάτες θα σερβίρονται από προσωπικό με πατίνια (roller skates). Μάλιστα πιο πρόσφατα είχε αναφέρει ότι οι πληρωμές θα μπορούσαν να γίνονται και σε κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια για το Χόλιγουντ

Στα αρχικά σχέδια της Tesla σχεδίαζε ήταν η κατασκευή του εστιατορίου να γίνει στην παραλιακή πόλη της Σάντα Μόνικα, ωστόσο στη συνέχεια η εταιρεία μετέφερε τα σχέδια της για το Χόλιγουντ. Η Λεωφόρος Σάντα Μόνικα είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μάλιστα βρίσκεται κατά μήκος της ιστορικής Route 66.

Ένα χρόνο πριν η Tesla υπέβαλε αιτήσεις στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. για να κατοχυρώσει την εμπορική επωνυμία και λογότυπο σχήματος «T» για μια σειρά εστιατόρια, από self service μέχρι take out. Η αρχική τοποθεσία του εστιατορίου Tesla είχε προσδιοριστεί για την πόλη της Σάντα Μόνικα, παραβλέποντας το γεγονός ότι εκεί άνοιξε πρόσφατα σταθμός γρήγορης φόρτισης χωρίς όμως να σερβίρεται φαγητό.

Στο σημείο που ο Μασκ θέλει τώρα να δημιουργήσει το εστιατόριο με τους φορτιστές βρίσκεται προς το παρόν η πιτσαρία Shakey’s Pizza Parlor, η οποία μάλιστα φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία. Στα σχέδια του Μασκ περιλαμβάνεται η κατεδάφιση του Shakey και η κατασκευή του νέου διώροφου εστιατορίου στη θέση του. Το ακίνητο διαθέτει ήδη ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης, ωστόσο φαίνεται ότι θα χρειαστούν πολλές εργασίες προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί οι πολύ γρήγοροι φορτιστές.

Πώς θα μοιάζει ο χώρος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάτω όροφος θα αποτελείται από την κουζίναμπαρ με ψηλά καθίσματα, αρκετούς χώρους που θα είναι σαν περίπτερα, και ένα ακόμη υπαίθριο στην άκρη του κτιρίου. Ο κάτω όροφος θα έχει επίσης ειδικό χώρο για τους σερβιτόρους, οι οποίοι θα φροντίζου για την παράδοση των παραγγελιών στα αυτοκίνητα του πάρκινγκ με τους φορτιστές. Ο πάνω όροφος θα διαθέτει υπαίθρια καθίσματα και μπαρ, δύο σειρές καθισμάτων σε στυλ κινηματογράφου, αλλά και ένα ακόμη μπαρ για τους πελάτες που θα επιλέγουν να παραμένουν όρθιοι πίσω από τα καθίσματα του χώρου αυτού.

Τέλος, τα καθίσματα σε στυλ κινηματογράφου θα έχουν θέα στο χώρο στάθμευσης όπου θα βρίσκονται οι δύο γιγαντοοθόνες, οι 28 πολύ γρήγοροι φορτιστές και άλλοι πέντε ακόμη φορτιστές, οι οποίοι θα φορτίζουν με χαμηλότερη ταχύτητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια