Έκτακτο: Μήνυση στο πλαίσιο αυτοφώρου, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας από Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας Μουσικής για την παράνομη εκτέλεση ρεπερτορίου. Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αγωγές σε όλη την Ελλάδα.

Του Άλεξ Κούρτη

Σε επιτόπιο έλεγχο για τη νόμιμη χρήση μουσικής προχώρησε η Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνα. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Οργανισμού μετά από έλεγχο που διενήργησε το βράδυ της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, σε χώρους του Ξενοδοχείου, διαπίστωσε δημόσια εκτέλεση μουσικής, χωρίς την έγγραφη άδεια του Οργανισμού για τη χρήση του ρεπερτορίου της ΕΔΕΜ η οποία εκπροσωπεί πάνω από το 70% των Ελλήνων δημιουργών και ένα μεγάλο μέρος του ξένου ρεπερτορίου.

Αμέσως υποβλήθηκε μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα διώκεται ποινικά.

Εδώ να αναφέρουμε πως η ΕΔΕΜ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους Ξενοδόχους εγγράφως και απευθείας αλλά και μέσω θεσμικών φορέων για την υποχρέωσή τους βάσει του νόμου 2121/93, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό έχει ανταποκριθεί θετικά.

Μάλιστα μετά την τελευταία ηλεκτρονική ειδοποίηση, ο Οργανισμός έχει επανδρώσει ένα ειδικό τμήμα ελέγχων που διαπιστώνει σε όλη την Ελλάδα την παράνομη χρήση μουσικής ειδικά σε ξενοδοχεία και άμεσα γίνονται καταγγελίες στα αρμόδια τμήματα Ασφαλείας ή κατατίθενται αγωγές που αν τελικά εκδικαστούν, τα απαιτητά ποσά διπλασιάζονται.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΔΕΜ, ο Διευθυντής Δημόσιας Εκτέλεσης, μας διαβεβαίωσε για την πρόθεση του Οργανισμού να προστατεύσει τους δημιουργούς μουσικής και τους λοιπούς δικαιούχους με κάθε νόμιμο μέσο, εξαντλώντας αρχικά κάθε εμπορικό τρόπο επίλυσης των όποιων διαφορών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια