Πνευματικά δικαιώματα: Μετά το σκάνδαλο Πάτση, σε εισπρακτική αναθέτει τις εισπράξεις της η Autodia

 


Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το σκάνδαλο Πάτση, η Αυτοδιαχείριση ή αλλιώς Autodia αναθέτει σε εισπρακτική που συνεργάζεται και με τη ΔΕΗ, την είσπραξη των δικαιωμάτων μουσικής. 

Αναθέτει δηλαδή να εισπράττει ένα τηλεφωνικό κέντρο το οποίο από τη μία δεν μπορεί να κάνει αυτοψίες για τη χρήση μουσικής και από την άλλη οι εργαζόμενοί του δεν είναι γνώστες της αγοράς των πνευματικών δικαιωμάτων. Eδώ να θυμήσουμε πως ακόμη και η φοβερή και τρομερή, παντοδύναμη ΑΕΠΙ δεν τόλμησε να αναθέσει σε εταιρεία εισπράξεων ποτέ το έργο της. Ακόμη και η ΑΕΠΙ εκπαίδευε τους κατά τόπους αντιπροσώπους της, τουλάχιστον έναν μήνα πριν τους "βγάλει" στην αγορά.

Η Αυτοδιαχείριση-Autodia, ενώ την άνοιξη είχε ανακοινώσει την συνεργασία της με την εισπρακτική QUALCO, τελικά υπήρξε διαφωνία όχι μόνο ως προς το ποσοστό είσπραξης αλλά και ως προς το τρόπο λειτουργίας. Γιατί κανένας δε μπορεί να βεβαιώσει χρήση ρεπερτορίου ενός οργανισμού που εκπροσωπεί δημιουργούς χωρίς επιτόπιο έλεγχο ενός εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου.

Έτσι οι επαγγελματίες της εστίασης και οι ξενοδόχοι μετά τον covid-19, μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις πρώτες ύλες καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλη μία παθογένεια και στρέβλωση της κοινωνίας, ενός Οργανισμού ο οποίος έχει πάρει δάνειο από το εξωτερικό και καλείται να το καταβάλει με κάθε δυνατό τρόπο χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο.


Γιατί όμως αυτός ο αγώνας δρόμου είσπραξης;

Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως της Autodia η άδεια ανακλήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από το Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ μετά από λίγο και συγκεκριμένα στα τέλη Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, έγινε άρση της προσωρινής αυτής ανάκλησης έως ότου τελεσιδικήσουν τα αστικά δικαστήρια. Ενδέχεται δηλαδή να χαθεί οριστικά η άδειά της.

Γι' αυτό ως estiasi-hotels.gr εφιστούμε τη προσοχή στους επαγγελματίες ειδικά της εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, σε περίπτωση όχλησης εισπρακτικής εταιρείας και όχι αντιπροσώπου του οργανισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια