ΚΡΗΤΗ - Συναγερμός στα Ξενοδοχεία: Ξεκινάνε αυτόφωρα και αγωγές από τα κλιμάκια της ΕΔΕΜ για τις άδειες μουσικής

Τις επόμενες ημέρες πάντως το κλιμάκιο ελέγχων θα αποτελείται από δύο αντιπροσώπους του Οργανισμού και έναν νόμιμο εκπρόσωπο σε περίπτωση που πρέπει να κινηθούν νομικές ενέργειες άμεσα και αυτόφωρα



του Αλέξη Κούρτη


Μετά από ένα μεγάλο σαφάρι ελέγχων στην Μαγνησία (δείτε εδώ), κλιμάκιο της ΕΔΕΜ θα ξεκινήσει έλέγχους στην Κρήτη και ειδικά στους Νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μας, μετά την διαπίστωση πως μόνο τα ξενοδοχεία της Κρήτης δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής από τον Οργανισμό ΕΔΕΜ σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Αττική, Μαγνησία, Επτάνησα, Ήπειρος, η ΕΔΕΜ όρισε ειδικό κλιμάκιο συνεργατών στις συγκεκριμένες γωγραφικές περιοχές για να ξεκινήσουν άμεσα οι αγωγές και τα αυτόφωρα.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας επίσημα έβγαλε ανακοίνωση για την υποχρέωση έκδοσης άδειας από την ΕΔΕΜ (δείτε εδώ), γεγονός που έκανε ειδικά τα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, της Ηπείρου και της Μαγνησίας να πληρώσουν εκμεταλευόμενοι τις τρέχουσες εκπτώσεις. 

Βέβαια εδώ να τονίσουμε πως το ΞΕΕ προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών του, μετά την τακτική που ακολούθησε αρχικά, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνουν αυτόφορες διαδικασίες σε πολύ μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους ακόμη και κατά τη διάρκεια γαμήλιων εκδηλώσεων.

Σημαντική σημείωση: 

Τις επόμενες ημέρες πάντως το κλιμάκιο ελέγχων θα αποτελείται από δύο αντιπροσώπους του Οργανισμού και έναν νόμιμο εκπρόσωπο σε περίπτωση που πρέπει να κινηθούν άμεσα αυτόφωρες διαδικασίες σε συνεργασία με τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα των παραπάνω περιοχών.


Διαβάστε:

Ποινικό δικαστήριο σε επιχείρηση εστίασης στα Τρίκαλα για τα πνευματικά δικαιώματα από την ΕΔΕΜ


Προσοχή στις "άλλες" άδειες

 Τέλος τα τελευταία χρόνια και ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές, παρατηρήθηκε πως υπάρχουν ιδιώτες που χρησιμοποιώντας συνεργασίες με φορείς (σύλλογοι εστίασης, τοπικές ενώσεις) προωθούν ρεπερτόρια που δεν ανήκουν στην ΕΔΕΜ. 

Πρέπει οι επιχειρηματίες να προσέξουν πως σε περίπτωση αγοράς μίας τέτοιας υπηρεσίας, απαγορεύεται η χρήση ρεπερτορίων που ανήκουν στην ΕΔΕΜ, απαγορεύεται επίσης η χρήση τηλεόρασης, ακόμη και η μετάδοση ραδιοφωνικών σταθμών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια