ΟΑΕΔ: Ποιές επιχειρήσεις ψάχνουν να καλύψουν τις κενές θέσεις μέσω προγραμμάτων


«Αγκάθι» αποτελεί για την εστίαση, η εύρεση προσωπικού για τις επιχειρήσεις τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στα νησιά. Το πρόβλημα είχε τονίσει στο CNN Greece o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς σημειώνοντας ότι οι επιχειρηματίες ψάχνουν επί μέρες σε αγγελίες εργαζόμενους και δεν βρίσκουν. 

Το πρόβλημα αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι την περίοδο της πανδημίας που η εστίαση έμεινε για πολλούς μήνες κλειστή, οι εργαζόμενοι αναζήτησαν αλλού δουλειές. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις ανάγκες του εγκαίρως για την τουριστική περίοδο, η ΠΟΕΣΕ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που απέστειλε στα μέλη της η ΠΟΕΣΕ ενημερώνει τα μέλη της πως «προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και να καταφέρουν να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας, η ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησε με τον ΟΑΕΔ, οι υπηρεσίες του οργανισμού που ασχολούνται με την ανεύρεση προσωπικού να δώσουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων εστίασης». 

Οι επιχειρήσεις καλούνται να δηλώσουν στον ΟΑΕΔ, μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας, τις κενές θέσεις εργασίας που έχουν μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2022. Ακολούθως μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το προφίλ του εργαζόμενου που θα έχουν δηλώσει (ειδικότητα, προϋπηρεσία κλπ) θα προτείνουν υποψηφίους εργαζόμενους, προερχόμενους από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. 

Εντονότερο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΣΕ είναι το πρόβλημα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως τα νησιά των Κυκλάδων καθώς εκεί όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπάρχει επιπλέον και το ζήτημα της στέγασης για τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς στα περισσότερα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να τα διαθέτουν μέσω Airbnb σε τουρίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Νάξο οι κενές θέσεις σε επιχειρήσεις εστίασης υπολογίζονταν τις προηγούμενες μέρες σε 1.000.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια