Βόλος: Ξαφνικός έλεγχος στην εστίαση για τις άδειες μουσικής της ΕΔΕΜ

Ρεπορτάζ: Αλέξης Κούρτης


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κλιμάκιο της ΕΔΕΜ (πρώην ΑΕΠΙ) βρέθηκε στον Βόλο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 21 Μαϊου, για ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνοντας δειγματοληψίες ρεπερτορίου, χωρίς οι άνθρωποι του οργανισμού- να συστηθούν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα έγιναν αυτοψίες στους χώρους για τη χρήση μουσικής, για τα σημεία που υπάρχουν ηχεία και συσκευές τηλεοράσεων.

Εδώ να θυμίσουμε πως οι τηλεοράσεις δημιουργούν υποχρέωση πληρωμής της ΕΔΕΜ, η οποία ζητά αναδρομικά χρήματα από το 2018 όπου ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ και μεταβιβάστηκε το ρεπερτόριο στον διάδοχο οργανισμό.

Ο "χορός" των νομικών ενεργειών, ξεκίνησε από τα Ιωάννινα (δείτε εδώ), που επιχειρηματίας βρέθηκε στο αυτόφορο μετά από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου του οργανισμού κατά τη διάρκεια μετάδοσης τραγουδιών που εκπροσωπούνται από την ΕΔΕΜ. Σειρά πήραν τα Τρίκαλα (δείτε εδώ).

Έτσι λοιπόν μετά τις δικαστικές διαμάχες στα Τρίκαλα, σειρά όπως φαίνεται παίρνει η Μαγνησία, με αγωγές που θα κοινοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στους επιχειρηματίες του νομού που δεν έχουν την άδεια του οργανισμού αλλά και αυτόφορα κατά τη διάρκεια μετάδοσης μουσικής.

Εμείς σαν "Εστίαση & Ξενοδοχεία" προτείνουμε στους συναδέλφους επαγγελματίες της εστίασης και των ξενοδοχείων να κλείσουν τις εκκρεμότητες και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια , ακολουθώντας το παράδειγμα του Συλλόγου Εστίασης Ιωαννίνων "Παμβώτις" που λειτούργησε ως πρότυπο για τους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας, εκμεταλλευόμενος όλες τις τρέχουσες εκπτώσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια